Nascut i criat, com se sol dir, a la vil.la de Blanes, porta i entrada a la Costa Brava, fa ja més d’un quart de segle, Ricard Pujadas, abans d’iniciar l’aventura d’aquest còmic, ja mantenia una col.laboració estreta de lluny amb la cervesa artesana Popaire. De fet, es compta entre un dels pocs afortunats que tastà la primera recepta del que més tard seria coneguda com a Popaire Blandae. És el creador, així mateix, tan del disseny del logo de la marca com de la gran majoria d’etiquetes que han adornat les seves ampolles des de els seus inicis.

Més enllà del món cerveser, és també l’autor de la novel.la fantàstica per entregues “Osgiliath 2003 de la Cuarta Edad” i de diversos relats curts, entre ells “El tauró”.

“Birranautes” suposa la seva primera immersió en el còmic de llarga durada; una aventura en la que l’autor agreeix la col.laboració de Kristian Meyenburg pel seus ànims i assessoria en temes tècnics referents al món de la cervesa, i a en Jordi Torrent per l’aportació d’idees i nous enfocaments que, d’una altra manera, no hauria trobat, així com ambdós per les quedades per pendre un parell de cerveses ben fresques.

Bloc personal: ricardpujadas.blogspot.com-